Subsidie helpt u om voordeliger grote isolatiemaatregelen te nemen! Er is een extra ISDE-subsidie speciaal voor biobased isolatiemateriaal. Het voordeel kan oplopen tot enkele honderden euro’s bovenop de reguliere subsidie. De regeling is zowel voor individuele woningeigenaren als VVE’s.

Hoe werkt het?

De landelijke subsidie (ISDE) is voor diverse maatregelen en ook voor isolatie van vloer-, gevel-, dak-, spouwmuur of HR++glas. De subsidiebijdrage is 20%. Voert u twee verduurzamingsmaatregelen tegelijkertijd uit dan verdubbeld de bijdrage. 

Extra biobased bonus

Nu is er bovenop deze subsidiebedragen een extra biobased bonus. Bijvoorbeeld:

Isolatie

Subsidie regulier materiaal

Extra biobased bonus

Dak

€ 15 

€ 5 per m2

Zolder- of vlieringvloer

€ 4 

€ 1,50 per m2

Binnen- of buitengevel

€ 19 

€ 6 per m2

Vloer

€ 5,50

€ 2,00 per m2

De verdubbeling van de reguliere bedragen bij de uitvoering van twee maatregelen geldt ook voor biobased isolatie, maar de biobased extra bonus verdubbeld niet mee.

Stel dat u uw dak en zolder biobased isoleert, dan ontvangt u een verdubbeling van € 15 per m2 en € 4 per m2 en de bonus van € 5 per m2 en €1,50 per m2.

Wanneer is de biobased bonus van toepassing?

De bonus geldt voor de materialen die in de ISDE Meldcodelijst Bio-based staan, zoals  Houtvezel (Gutex, Steico), cellulose (Isofloc, Termex, Thermofloc), graswol (Gramitherm), vlaswol (IsoVlas), hennepvezel (EXIE, Thermo Hanf). 

Zo wordt het wel heel makkelijk om voor biobased te kiezen!

Provinciale of gemeentelijke subsidie 

Op www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer staat de laatste stand van zaken per gemeente.