Biobased bouwen krijgt inmiddels veel aandacht. Er wordt gesproken over “een houten revolutie” en “bouwen voor de toekomst”. Maar in de aanloop naar de verkiezingen ging het vooral over WONEN, WONEN, WONEN en daarbij vergaten alle politieke partijen te vermelden hoe ze gaan zorgen voor die woningen. Dat bouwen een enorm negatieve impact heeft op CO2 uitstoot, stikstof, water en grondstoffenschaarste stond niet eens vermeld in de kantlijn.

Dan kan anders! Hierbij onze toekomstbestendige visie is op bouwen en wonen zonder negatieve impact op CO2 en stikstof!
 In deze gazette vind je ons voorstel aan de politiek en formatiepartners om vier crisis in een op te lossen, klimaat, stikstof, wonen en economie en daarmee vooral écht duurzaam en gezond te bouwen. 

Daarnaast lanceren we twee mooie hulpmiddelen om direct aan de slag te gaan: De ONCRA tool waarmee je het effect ziet van de materiaalkeuze bij de bouw van huizen op CO2, stikstof, gezondheid etc. volgens de SDG’s en Donut economie En de eerste biobased bouwen bedrijvengids: Een gids met meer dan 70 bedrijven in de keten van biobased bouwen die direct aan de slag kunnen met gezond en betaalbaar bouwen!

Veel leesplezier,
Chantal van Schaik en Sandra Nap

Lancering Biobased bedrijvengids 2021 en CO2 vergelijker

Biobased Bedrijvengids 2021. Tadaa, de eerste biobased bouwen bedrijvengids 2021 is klaar! Deze gids is voor en door bedrijven in de biobased bouw gemaakt en biedt inspiratie over bouwen met oneindige grondstoffen, zoals hout, hennep, stro en vlas op een toegankelijke manier gepresenteerd zodat inspiratie, ingangen en achtergrond biedt aan een brede doelgroep.