Onze werkwijze

Wij maken de materiaaltransitie
concreet en tastbaar

Met lef, creativiteit en innovatie, binnen de bouwketen

We laten onze stem horen en delen onze transitievisie

We laten onze stem horen om bewustzijn te creëren. Niet alleen over de noodzaak om de bouw anders in te richten, vooral over alle voordelen van materiaalefficiënt en biobased bouwen. We delen onze transitievisie en helpen de bouwpartijen deze in de praktijk te brengen.

We laten zien wat er NU al is en wat we daarmee kunnen

We laten zien welke mogelijkheden we NU al hebben en hoe deze optimaal te benutten. Door ketens anders in te richten en op elkaar af te stemmen, genereren we met bestaande plantaardige reststromen vandaag al waardevolle bouw- en isolatiematerialen.

We maken kennis en inspiratie toegankelijk voor iedereen

We blijven onderzoek delen op een toegankelijke manier over biobased materialen, materiaalefficiënte bouwstrategieën en het beleid. Met onze gidsen en tools, is kennis inzichtelijk voor iedereen. Op Linkedin delen we dagelijks nieuws en inspiratie – van onszelf en andere biobased aanjagers.

We schudden oude systemen los en leggen nieuwe connecties

We vinden een weg en maken deze vrij – met creativiteit, lef en innovatie. We slaan bruggen waar nodig en nemen obstakels weg. We schudden oude systemen los en richten deze anders in. We brengen vraag en aanbod bij elkaar en sturen aan op nieuwe samenwerkingen en connecties.

‘We versnellen de transitie door alle
schakels binnen de bouw optimaal
op elkaar af te stemmen’

Onze diensten

Maak materiaalefficiënt en biobased
bouwen de standaard

Advies, netwerk en procesbegeleiding

 

Materiaalefficiënt en biobased bouwen is het beste voor onze volksgezondheid, de woningmarkt en het klimaat. Het is de logische keuze. Al lange tijd. Met advies, ons netwerk en procesbegeleiding, maken we materiaalefficiënt en biobased bouwen vandaag nog concreet en tastbaar.

Aan de slag

Draag óók bij aan de materiaaltransitie

Samen maken we materiaalefficiënt en biobased bouwen de norm. Vandaag nog!

Opleidingen en bouwbedrijven

Neem biobased op
in het les- of
trainingsprogramma

Maak van leerlingen of medewerkers echte biobased koplopers, met nieuwe skills en kennis op het gebied van biobased bouwen. Meer weten over het praktische CRKBO geregistreerde lesprogramma? Of ons team boeken voor een workshop of training? Neem contact met ons op.

Leveranciers en professionals

Verbreed het
netwerk en
vergroot het bereik

Breng als leverancier (prefab) biobased materialen onder de aandacht op kiesbiobased.nl! Architect of bouwkundige, gespecialiseerd in materiaalefficiënt en biobased bouwen? Promoot diensten in ons netwerk en word vermeld in één van onze gidsen.

Collega’s en consultants

Maak gebruik
van onze kennis
en ervaring

Werkzaam als consultant of adviseur binnen de biobased bouw? Maak gebruik van onze kennis en ervaring. Door de jaren heen ontwikkelden wij uiteenlopende tools om de materiaaltransitie in de bouw te versnellen. We delen deze graag! Vraag naar onze voorwaarden of kies een licentie.

Consumenten en aannemers

Doe inspiratie
op en kies
biobased!

Isoleren, renoveren of (ver)bouwen, als particulier, klusbedrijf of aannemer? Kies biobased! Doe inspiratie op in onze gidsen met regeneratieve, biobased en circulaire materialen. Ontdek nieuwe technieken en vind de juiste leverancier of bouwprofessional.

Evenementen en media

Boek ons als spreker,
panellid of gast.

De afgelopen jaren waren wij te zien op
diverse nationale en internationale
podia – online en offline. Op
netwerkevenementen, festivals, bij
onderwijsinstellingen, in podcasts, het
theater, op platformen, in de krant en op
de radio en TV. Vraag ons naar de
boekingsmogelijkheden.

Plan een gesprek

Leg de fundering,
plan een gesprek

1. Vertel ons meer over de plannen, de ambities en uitdagingen.

2. We beantwoorden belangrijke vragen en delen onze inzichten.

3. Met concrete voorbeelden laten we gelijk de mogelijkheden zien.