Producten

Een aantal van de producten van Holland Houtland zijn online beschikbaar en vrij te gebruiken voor kennis en besluitvorming. Wij nodigen je van harte uit om deze kennis te delen en verspreiden. Gebruik daarvoor de juiste verwijzingen naar Holland Houtland. En mocht je vragen hebben dan kun je natuurlijk even contact opnemen.

Biobased Bedrijvengids 2022

In 2022 publiceerde Holland Houtland de tweede Gids Biobased Bouwen met dit jaar een overzicht van prefab componenten en conceptwoningen. En ook in deze gids is een overzicht gemaakt om de concepten te vergelijken. De gids bevat ook een marktanalyse en een aantal artikelen die laten zien dat biobased en prefab de toekomst is voor de woningbouw in Nederland.

Biobased Bedrijvengids

In 2021 publiceerde Holland Houtland haar Biobased bedrijvengids met een overzicht van bouwbedrijven, architecten en producenten. Daarnaast bevat de gids een handzaam overzicht van de markt en de grondstoffen die voor de bouw geschikt zijn.

Vergelijkingstool ONCRA

Samen met Climate Cleanup maakte Holland Houtland een online tool voor het vergelijken van maatschappelijk impact van bouwen met traditionele materialen versus biobased materialen. Deze tool is open source en vrij te gebruiken voor besluitvorming.

Programma van Kansen

De aanpak voor het programma van Kansen en Comfort is hier te downloaden. Een uitleg van het programma is te zien in onze talkshow Alles van Waarde.

Snelle handreiking

Een snelle handreiking met een kort overzicht van de voordelen van biobased bouwen en de toepassing.